Nuk ka mohuar faktin që dronët janë një mjet i shkëlqyeshëm për një krijues filmi që të ketë në arsenalin e tyre. Me drone të pajisur tani me kamera standarde më të larta, kohë të përmirësuara fluturimi dhe mënyra të jashtëzakonshme inteligjente fluturimi, nuk ka qenë kurrë një kohë më e mirë për të qenë një regjisor ajror.

 

Kjo është thënë, xhirimi i një filmi ajror me cilësi të lartë nuk është aq i thjeshtë sa të goditësh butonin e rekordit, të dërgosh dronin tënd lart dhe të fluturosh për disa minuta. Shumë praktikë, planifikim dhe kohë kërkohet për të bashkuar një film standard të bukur, profesional.

 

Nëse jeni duke kërkuar ndonjë frymëzim, shikoni këtë film, i cili ishte fituesi i kategorisë Peisazhi në festivalin e filmit DFF ANZ. Filmi paraqet një kinematografi mahnitëse, krahas disa efekteve speciale të përdorura mirë dhe të shtëna drone të ekzekutuara në mënyrë të përsosur.

 

Pavarësisht nëse jeni duke xhiruar një film të vogël të pavarur, apo një bllokues të buxhetit të lartë të Hollivudit, procesi i krijimit të një filmi mund të ndahet në 3 faza të veçanta. Unë i kam listuar këto 3 faza më poshtë dhe do të shpjegoj se çfarë nënkupton secila.

 

  • Para-Produksioni - Kjo është në thelb faza e planifikimit, ku ju merrni çdo aspekt të filmit gati për të xhiruar.
  • Produksioni - Kjo është faza e xhirimit të prodhimit, ku jeni duke regjistruar pamjet për filmin tuaj.
  • Post-Produksioni - Faza e tretë dhe e fundit e prodhimit, ku i vendosni pamjet së bashku, shtoni prekjet e mbarimit dhe përgatiteni filmin për t’u shfaqur.

 

Shpërndajeni me miqtë tuaj