Një tur virtual është një simulim i një lokacioni ekzistues, i përbërë zakonisht nga një sekuencë videosh ose imazhe të qëndrueshme.

Mund të përdorë gjithashtu elementë të tjerë multimedia, siç janë efektet e tingullit, muzika, narracioni dhe teksti. Dallohet nga përdorimi i televizionit live për të ndikuar në turizmin mediatik.

Shprehja "tur virtual" shpesh përdoret për të përshkruar një larmi videosh dhe media me bazë fotografike. Panorama tregon një pamje të pathyer, pasi një panoramë mund të jetë ose një seri fotografish ose duke filmuar pamjet video.

Sidoqoftë, frazat "tur panoramik" dhe "tur virtual" kryesisht janë shoqëruar me turne virtuale të krijuar duke përdorur kamera të qetë.

Një tur i tillë virtual është i përbërë nga një numër të shtënash të marra nga një pikë e vetme e avantazhit. Kamera dhe lentet rrotullohen rreth asaj që cilësohet si pikë paralele (pika e saktë në pjesën e prapme të lenteve, ku drita konvergon).

Një tur me video është një video me lëvizje të plotë të një lokacioni. Për dallim nga ndjesia statike e turneut virtual, një vizitë video është një shëtitje lineare e një lokacioni.

Duke përdorur një aparat fotografik, vendndodhja është filmuar me një ritëm në këmbë ndërsa lëviz vazhdimisht nga një pikë në tjetrën në të gjithë vendndodhjen e temës.

Turet 3D virtual mund të krijohen duke përdorur rindërtimin 3D.

Shpërndajeni me miqtë tuaj