Cfarë është një shtëpi e hapur?

Në pasuritë e patundshme, një shtëpi e hapur është një periudhë e caktuar kohe në të cilën një shtëpi ose një banesë tjetër është caktuar të jetë e hapur për t’u parë nga blerësit e mundshëm.

Termi shtëpi e hapur gjithashtu mund t'i referohet vetë pasurisë së paluajtshme; në të dy rastet, vlen për banesat që janë në shitje nga pronari. Ato shpesh mbahen për të reklamuar një komunitet të sapo zhvilluar.

Si funksionon një shtëpi e hapur?

Në tregun e pasurive të patundshme, blerja dhe shitja e një prone është një shembull i një tregu relativisht jo-likuid me produkte të ndryshme. Cdo shtëpi do të jetë më ndryshe se tjetra, edhe nëse ato janë në të njëjtën lagje apo edhe në të njëjtin bllok.

Gjatë një shtëpie të hapur, agjenti i shitësit ose shitësi lejon blerësit e mundshëm të hyjnë dhe të ecin nëpër pronë në kohën e lirë ose të udhëhequr nga një sekser.

Qëllimi i një shtëpie të hapur është të sigurojë interes nga blerësit.

Shumë shtëpi të hapura ndodhin gjatë fundjavave — të Dielave, veçanërisht — me pankarta dhe tifozë të tjerë të përdorur për reklama.

Pronarët i mbajnë shtëpitë të pastra dhe të papërlyera gjatë kësaj kohe, për të tërhequr blerës të mundshëm. Disa pronarë ose agjentë shërbejnë gjithashtu kokteje ose kalorës në këto ngjarje.

Avantazhet dhe disavantazhet e shtëpive të hapura

Për njerëzit që përpiqen të shesin shtëpitë e tyre, një shtëpi e hapur ofron një mundësi për të tërhequr blerës të interesuar për pronën. Një event i realizuar mirë mund të krijojë emocion në lidhje me shtëpinë dhe potencialisht të çojë në një ofertë.

Shumë agjentë shitjesh këshillojnë klientët e tyre që të mbajnë një shtëpi të hapur fundjavën e parë pasi prona të dalë në shitje.

Edhe nëse ngjarja nuk e pengon një blerës, një shtëpi e hapur mund të jetë ende e dobishme. Ndërsa vizitorët ecin nëpër shtëpi, ka të ngjarë të diskutojnë perceptimet e tyre të shtëpisë.

Ky reagim mund të paralajmërojë sekserin për çështjet që mund të parandalojnë shitjen e shtëpisë. Për shembull, ngjyrat pa tërheqëse të bojrave mund të jenë një rregullim i lehtë që mund të forcojë potencialin e shitjes së një shtëpie.

Pro

  • Tërheq blerësit e interesuar
  • Njofton agjentët e shitjeve për çështje në lidhje me shtëpinë përmes reagimeve të vizitorëve

Kundra

  • Mund të kërkojë më shumë përpjekje në organizim sesa ia vlen
  • Listimet në internet mund të hedhin një rrjetë shumë më të gjerë për blerësin e mundshëm

Shpërndajeni me miqtë tuaj