Menaxhimi i uebit i referohet të gjitha aktiviteteve të përfshira në procesin e postimit dhe mirëmbajtjes së një faqe interneti në Rrjetin MbarëBotëror. Megjithëse shumë individë dhe biznese krijojnë dhe menaxhojnë faqet e tyre, shumica e faqeve të internetit janë të dizajnuara dhe mirëmbahen në mënyrë profesionale nga firmat e teknologjisë; kjo sepse çdo fazë e zhvillimit të faqes në internet kërkon ekspertizë teknike.

Procesi i menaxhimit të internetit fillon me fazën e dizajnimit. Në këtë pikë në një marrëdhënie biznesi midis një klienti dhe një firme teknologjie, klienti takohet me grafistin për të prezantuar logon dhe ngjyrat e kompanisë së tij ose të saj dhe për të diskutuar imazhin që kompania shpreson të portretizojë në faqen e saj të re. Përveç krijimit të një siti që përfaqëson siç duhet kompaninë, dizajnerit grafik i duhet të ndërtojë një sistem navigimi që e bën sitin të lehtë për t'u përdorur për të gjithë vizitorët në internet.

Sistemi i navigimit i referohet një serie lidhjesh që u japin përdoruesve mundësinë e hyrjes në nën-faqet (faqet e ndryshme nga faqja kryesore ose faqja kryesore, në një faqe në internet; përdoruesit sjellin nënfaqet në ekranin e kompjuterit duke klikuar në disa fjalë dhe imazhe në sit) që përmbajnë informacionin që u nevojitet. Në një faqe në internet të krijuar në mënyrë ideale, përdoruesit janë vetëm një ose dy klikime larg informacionit që u nevojitet në çdo pikë të caktuar gjatë vizitës në faqen e internetit.