Rritja e Realitetit Virtual ka sjellë një risi të papritur në botën e fotografisë, fotografia 360 °.  Ndoshta keni hasur në një foto apo video me 360 gradë në Facebook, e cila filloi të pranojë llojin e ri të fotografisë në fillim të këtij viti.

Fotografitë 360 gradë lejojnë shikuesin të bashkëveprojë me imazhin dhe të eksplorojë të gjithë mjedisin rreth kamerës që e kapi atë.

Dokush mund të krijojë 360 foto dhe t'i ndajë ato në mediat sociale, por për ta bërë këtë do të duhet të investojë në një qëllim të ndërtuar kamerave 360 ​​°.

Këto kamera kanë dy ose tre lente secila përballet me një drejtim të ndryshëm; 360 fotot janë krijuar duke qepur imazhet e kapura nga secila lente individuale për të krijuar një imazh të plotë 360 °.

Pse do të përdorni foto 360 °?

Cila është pika e fotove me 360 ​​gradë? A është thjesht një trill apo është medium këtu për të qëndruar? Fotografitë me 360 ​​shkallë paraqesin një mundësi për njerëzit që të kapin dhoma, peisazhe dhe skena të tëra me një goditje të vetme.

Imagjinoni ndryshimin midis fotografimit të një plazhi duke përdorur një aparat fotografik normal në krahasim me fotografimin e të njëjtit plazh me një aparat fotografik 360 shkallë.

Një aparat fotografik normal është i kufizuar në kapjen e hapësirës ku ju tregon pamjen, afërsisht 90 ° apo më shumë.

Kamera 360 do të kapë të gjithë skenën, do t'ju lejojë të shikoni lart në qiell, prapa dunave të rërës dhe përpara drejt oqeanit, të gjitha në një imazh të qetë.

Me siguri keni përdorur pamjen e rrugës së Google për të eksploruar vende të ndryshme nëpër botë, një foto 360 mund të shihet saktësisht në të njëjtën mënyrë.

Në fakt, bizneset kanë përdorur 360 fotografi për të krijuar turne të brendshëm zhytës të pronave të tyre për vite me rradhë.

Nëse dëshironi, mund të ngarkoni edhe 360 ​​fotot tuaja në google ku njerëzit e tjerë mund t'i shikojnë në pamje nga rruga.

Kështu që duket se fotot me 360 gradë janë këtu për të qëndruar, me kompani të mëdha si Facebook, YouTube dhe Flickr të gjithë duke përshtatur shërbimet e tyre për ndarjen e fotografive për të pranuar 360 imazhe.

Kamerat e reja po publikohen gjatë gjithë kohës, dhe ky lloj i ri i fotografisë është më në fund i arritshëm për fotografin rastësor.

Shpërndajeni me miqtë tuaj