Redaktimi i videos është një art i padukshëm dhe shpesh kalon pa u vënë re. Është një art i vështirë për të mësuar dhe madje edhe më i vështirë për t'u zotëruar. Lidhjet në këtë artikull synojnë ta bëjnë atë pak më të lehtë.

Le të fillojmë me bazat e redaktimit të videos

Në skemën e madhe të gjërave, redaktorët janë ata që ndërtojnë filmat që shohim. Ata bashkojnë narrativat e filmave të tyre nga elementë të shkëputur, të veçantë dhe krijojnë diçka që nuk është thjesht kohezive, por diçka që është tërheqëse gjithashtu.

Editordo redaktues që aspiron duhet të dijë fazat themelore të pas-prodhimit para se të fillojnë të hakojnë në pamjet e papërpunuara.

Bërja e prerjes

Redaktimi mund të jetë një moment shumë i vështirë. Një pjesë e madhe e redaktimit merren me marrjen e vendimeve të vështira, si prerja e shumë materialeve të dashur. Mund të jetë ngacmuese kur duhet të redaktoni një pjesë dialogu ose një skenë të tërë që e doni për të mirën më të madhe të projektit tuaj.

Por redaktimi nuk ka të bëjë vetëm me shkurtimin e skenave. Redaktorët duhet të dinë se si të ndërtojnë një rrjedhë kohezive në ndryshimet në skenë që përshtaten me llojin e filmit që po bëjnë.

Bëni konfigurimin e workstation tuaj

Ndërsa ka mijëra pajisje të afta për redaktim dhe softuer të të gjitha niveleve dhe çmimeve të ndryshme, nëse doni të merrni seriozisht në lidhje me redaktimin e videos, do t'ju duhet një hapësirë e duhur pune.

 

Shpërndajeni me miqtë tuaj