Dizajni dixhital është një term i përgjithshëm që është më i rëndësishëm tani se kurrë më parë.

E thënë thjesht, çdo lloj
të dizajnit që shfaqet në një format dixhital (në një aplikacion ose uebfaqe), sesa në shtyp (në një faqe fizike), konsiderohet dizajni dixhital.

"Dizajni dixhital i referohet asaj që është krijuar dhe prodhuar për ta parë në një ekran."

Në një botë gjithnjë e më të dixhitalizuar, ka të ngjarë që si stilist, të punoni mjaft me dizajn dixhital.

Nëse jeni një projektues UX ose një grafik, duke kuptuar specifikat hartimi i platformave dixhitale do t'ju ndihmojë të çoni karrierën tuaj në nivelin tjetër.